Verhuisd in Ghana

In januari is de familie Boon weer teruggekomen van hun verlof in Nederland. Het was gelijk een drukke tijd voor hen omdat ze binnen Gushegu verhuisd zijn naar een ander huis; dichterbij het land waar de kraamkliniek gaat komen. Het nieuwe huis heeft ook meer gastenkamers. Het was een heel avontuur om allemaal te regelen..! Inmiddels zijn ze aardig gesetteld in het nieuwe huis en hebben ze al een goede band opgebouwd met de mensen uit de buurt. Er zijn al heel wat mensen komen aanlopen met zieke kinderen, zwangere vrouwen met bepaalde klachten, mensen met wonden, enzovoorts. Intussen worden ook de gastenkamers al goed gebruikt: Marieke is er om de jongens les te geven, Tilly is er om haar eindstage verloskunde te doen en Adeline is als verpleegkundige aan de slag gegaan in Gushegu. En ze krijgen de komende tijd nog meer bezoek!

Kraamkliniek

Ook het werk voor de kraamkliniek is niet stil blijven liggen: er is extra land aangekocht en op dat stuk zijn er twee waterputten geboord voor de watervoorziening van de kraamkliniek. De komende tijd zullen ze een pomp installeren in deze waterputten en een waterleiding aanleggen. Hierna is alles klaar voor de bouw van de kraamkliniek; al moet er nog wel meer fondsen worden gevonden om de bouw, inrichting en de start van ‘Queen of Sheba Maternity Clinic’ te kunnen realiseren. Ze zijn op bezoek geweest bij twee privé ziekenhuizen nog verder Noordelijk om te leren hoe zij in Ghana hun ziekenhuis draaiende houden. Die doen al enige tijd al alles digitaal; wat erg interessant was om te zien!

Operatie Mobilisatie

Gerben en Dorien gaan onderdeel worden van OM (Operatie Mobilisatie) en worden deel van het OM Ghana team. Met Pasen zijn zij naar Kumasi gegaan voor een medische outreach onder de ‘Kayaya girls’: jonge vrouwen en meisjes die in de grote stad geld verdienen door spullen de dragen voor andere mensen op de markt. Dit is een kwetsbare groep, waarvan er veel vanuit het Noorden van Ghana komen. Het was mooi om hen te kunnen bemoedigen en praktisch te kunnen helpen. En het was voor veel vrouwen een verrassing dat zij ze konden aanspreken in hun eigen taal! 
Vanuit Project Share Nederland blijven wij hen ondersteunen zoals we nu doen

Categorieën: Queen of Sheba