We steunen drie initiatieven in het Noorden van Ghana, voor een tweetal stichtingen, te weten Project Share Ghana en Queen of Sheba Health Services.

Project Share Ghana

Project Share Nederland steunt Project Share Ghana bij een tweetal projecten in het noorden van Ghana:

Neesim School

De Neesim School is een school in Gushegu in het Noorden van Ghana. De school biedt christelijk onderwijs van hoge kwaliteit in een plattelandsgebied waar veel armoede heerst. Doordat kinderen uit kwetsbare gezinnen goed en betaalbaar onderwijs kunnen volgen, hoopt de school de negatieve spiraal van armoede te doorbreken. 

Voedingscentrum

Het Neesim voedingscentrum biedt hoop en genezing aan ondervoede kinderen. Moeders met ondervoede kinderen in Noord-Ghana kunnen in het Voedingscentrum voedingsadvies krijgen en ook voor een periode opgenomen worden, zodat de kinderen weer gezond worden en de moeders leren hoe zij hun kind betaalbare, goede voeding kunnen geven.

Queen of Sheba Health Services

Queen of Sheba Health Services is een NGO in Gushegu. Een Nederlands tropenarts-echtpaar heeft de relatief hoge moeder- en kindsterfte gezien rond geboortes in het Noorden van Ghana en is nu bezig om een kraamkliniek op te richten om goede bevallingszorg te bieden en daardoor levens van moeders en baby’s te redden.