In 2009 is de Neesim school gestart, Neesim betekent Licht in het Dagbani. De missie van de Neesim school is om de kinderen en hun ouders te bereiken met het Evangelie van Jezus Christus door te voorzien in hun educatieve, sociale, economische en geestelijke behoeften.
De school heeft nu 386 leerlingen, waarvan rond de 90% uit Moslimgezinnen. Omdat het ook een school is voor kwetsbare en armere kinderen, hangt het schoolgeld af van de mogelijkheden van de ouders. Deze inkomsten worden aangevuld door giften. Zo draaien ze al jaren succesvol door.
Nu is een deel van de tafels en stoelen, stuk gegaan door het lange en vele gebruik. Hierdoor moeten kinderen nu soms delen met een stoel en tafel. De school heeft 160 nieuwe tafels en stoelen nodig, om elk kind weer een eigen plekje te kunnen geven. De school is hier zelf een actie voor gestart en heeft een flyer hiervoor gemaakt. Deze vindt u in deze link Oproep van de school (Engels) Er is 60 dollar per set (tafel en stoel) nodig. Helpt u mee?
Als u bij uw gift als omschrijving ‘school, meubilair’ invult, dan wordt het hiervoor gebruikt.

Categorieën: Neesim School